Öresundstågs vision

Vår vision

Öresundståg har en vision som är tänkt att fungera som en kompass i vardagen. Det som hjälper oss att peka ut riktningen så att vi alla jobbar mot samma långsiktiga mål.

 

Öresundstågs vision är:

Vi vill skapa en ökad livskvalitet för alla i vår region. 

 

Vårt arbete är viktigt och något vi alla kan känna stolthet inför. När vi pratar om ökad livskvalitet så handlar det både om individen och gruppen. Och att vi bidrar till en hållbar värld både idag och imorgon. Tack vare Öresundståg kan människor bo på en plats och jobba på en annan. Vi gör det enkelt att pendla till jobbet eller skolan.

 

Bilen är inte längre det självklara transportmedlet för att upptäcka regionen. Utbudet av fritidsaktiviteter görs tillgängligt för fler tack vare Öresundståg. Våra kunder kan upptäcka nya spännande destinationer och använda restiden till något annat än att sitta bakom ratten. Att slippa ta bilen är en frihet för många.

 

Vi jobbar för en ökad livskvalitet både för denna generation och nästa. Att välja tåget framför bilen är spara på miljön. Tänk bara hur många som ryms ombord på ett av våra tåg i jämförelse med en personbil. När fler reser med oss får vi renare luft och mindre trängsel på vägarna. Vi gör skillnad.