Nu kör vi!

Nu är det inte många dagar kvar. Den 13 december går startskottet då SJ Öresund tar över ansvaret att hantera Öresundstågstrafiken. I och med att det nya avtalet träder i kraft klär sig också Öresundståg i en ny uniform, både bokstavligen och på pappret. Och det kommer att märkas på många olika sätt. Då startar ett antal nya initiativ som sammantaget syftar till att skapa bättre reseupplevelser för Öresundstågs kunder.

 

Så vilka är skillnaderna?

  • Vi blir lättare att känna igen – nu har alla samma enhetliga Öresundstågsuniform
  • Vi har en ökad närvaro och tillgänglighet ombord – nu bemannas varje tågsätt med en tågvärd
  • Vi får en mer pålitlig trafik och renare tåg – nu finns den nya servicedepån i Hässleholm som gör det möjligt med bättre renhållning och underhåll
  • Vi skapar en bättre service till våra kunder – nu med mål att ha snabbare utrop av fler ombord

 

Vi är många som har arbetat intensivt och länge med att skapa de bästa förutsättningarna så att starten för SJ Öresund ska ske smidigt som möjligt och upplevas positivt av många. Det gäller både dig som är nyanställd och alla er som byter arbetsgivare såväl som alla våra resenärer som reser med Öresundstågen.

 

Jag önskar oss alla en god start på det nya. Nu kör vi och startar vår gemensamma resa mot nya mål och ett bättre Öresundståg.

 

Maria Holmgren, VD Öresundståg