Branden vid Hässleholm station

I onsdags eftermiddag brann det i ett gammalt lokstall invid Hässleholm C. Även om detta ledde till förödande konsekvenser för trafiken är vi är tacksamma att ingen blev skadad. Trafikverket säger nu att tidigast fredagen den 23 augusti räknar man med att det ska gå att åka tåg till Hässleholm igen.

 

Tågstoppet genom Hässleholm påverkar många personer – resenärer, ombordpersonal, gulvästar, kundcenter, trafikledning, busschaufförer med flera. Det jobbas intensivt från olika håll att få fram ersättningsbussar som inte finns i det antal som man skulle behöva så det flyttas även runt en del för att få fram bussar där de behövs bäst. Tidtabell för ersättningsbussar kommer att finnas från och med lördag 17/8.

 

Det är flera av er som efter ett arbetspass ombord direkt går på ett gulvästjobb och sen vidare med ytterligare ett arbetspass ombord. Det blir tunga pass för en del, med resenärer som kräver svar på sina frågor om hur de snabbast kommer fram till sin destination och där det inte alltid finns givna svar. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Och det är glädjande att se när ni hjälper varandra att ta hand om resenärerna på bästa sätt. Att vara tillgänglig och ge hjälp till självhjälp är en bra regel.

 

Information är det som efterfrågas av alla. Det är viktigt för resenärerna att känna sig sedda och bli tagna på allvar. Ingen vill känna sig övergiven på en öde plats utan att veta hur man kan ta sig därifrån. Kan du inte svara på när ersättningsbussen går så säg det och försök hänvisa till någon som borde kunna svara på det eller föreslå alternativa färdmedel där det passar.

 

Du är inte ensam. Det finns kollegor att samarbeta med. Välj de vägar som du brukar använda för att få hjälp, stöd och svar på dina frågor. Backa också upp varandra korta perioder om någon behöver gå ifrån någon minut. Tillsammans klarar vi bäst av den kommande veckan.

 

Var rädda om er! Vi ses i trafiken.

 

Foto: Ola Malmberg/Trafikverket